__________

__________

TERMENI ŞI CONDIŢII

 

Prezentul magazin virtual www.SASMOB.ro cuprinde orice fel de informaţii (texte, poze, baze de date, produse, preţuri, logouri,  reclame), care constituie conţinutul magazinului virtual www.SASMOB.ro. Orice preluare a conţinutului (integrală sau parţială) în alte scopuri decât în interes personal, este sancţionată de legislaţia privind drepturile de proprietate intelectuală.

 

Informaţiile oferite în cadrul prezentului site sunt în limba română, fără a exclude prezentarea acestora şi în alte limbi. Contractul  de vânzare se încheie în limba română.

 

Accesarea şi/sau utilizarea site-ului de către dumneavoastră constituie ACCEPTAREA prezentelor condiţii şi vă obligă la respectarea acestora.

 

Orice informaţie privitoare la contractul încheiat între dumneavoastră şi  SC SASMOB SRL se va stoca pentru un timp limitat şi va fi disponibilă pentru terţi doar la solicitarea organelor judiciare.

 

Pentru orice eroare survenită în transmiterea de către dumneavoastră a datelor necesare prelucrării comenzii plasate, aveţi la dispoziţie adresa de e-mail SASMOBSRL@YAHOO.COM.

 

Ulterior prelucrării comenzii de către  SASMOB, nu ne asumăm răspunderea decurgând din transmiterea de către dumneavoastră a datelor eronate.

 

Cu privire la codurile de conduită relevante,  conform art. 8 lit. e) din Legea nr. 365/2002 privind comerţul electronic, Legea nr. 363/2007  privind combaterea practicilor incorecte, vă rugăm să consultaţi legislaţia specifică afişată pe site-ul ANPC, secţiunea „Acte normative„.

 

Prevederile prezentului contract la distanţă se completează şi cu prevederile Legii nr. 365/2002 privind comerţul electronic, republicată şi modificată şi cu OUG nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii.

 

 

Definiţii ale prezentului document:

 

SC SASMOB SRL acceptă încheierea contractelor la distanţă prin mijloace electronice şi se obligă astfel să respecte legislaţia aplicabilă încheierii, validităţii şi efectelor juridice ale acestor contracte.

În cuprinsul prezentului document, următorii termeni folosiţi cu majuscule vor avea, dacă din context nu rezultă altfel, înţelesurile specificate mai jos:

 

UTILIZATOR: orice persoană care vizitează şi/sau interacţionează cu site-ul SASMOB.ro.

 

VÂNZĂTOR: S.C. SASMOB S.R.L cu sediul în MARGHITA, str. 1 DECEMBRIE , nr. 98, judeţul BIHOR, cod postal 415300, ţara România, înregistrată la Registrul Comerţului sub nr. J05/2929/2008 şi având C.I.F.: RO 24809581, denumită în continuare SASMOB.

 

CUMPĂRĂTOR: Orice persoană fizică sau persoană juridică care plasează o comandă în magazinul virtual www.SASMOB.ro şi care a acceptat termenii şi condiţiile prezentului contract la distanţă. Serviciile pe care acest site le furnizează sunt rezervate persoanelor peste 18 ani sau minorilor de peste 14 ani ce au consimţământul părinţilor de a utiliza acest site web. 

 

MAGAZINUL VIRTUAL: în aceste termeni şi condiţii paginile web ale www.SASMOB.ro.

 

Paginile web includ informaţii sub formă de text, imagini, preţuri, softuri, baze de date, logo-uri, promoţii, oferte, animaţii, filme, etc. ce compun site-ul www.SASMOB.ro.

 

BUNURI: produse puse la dispoziţia cumpărătorului spre vânzare de către vânzător prin intermediul magazinului virtual www.SASMOB.ro.

 

COMANDĂ ONLINE: comunicare virtuală dintre vânzător şi cumpărător prin care cumpărătorul intenţionează să achiziţioneze bunuri de la vânzător, pe care acesta din urmă este de acord să le livreze, iar cumpărătorul este de acord să le plătească. Pentru produsele care nu se află în stocul curent de marfă şi care au termen de livrare separat menţionat, vânzătorul le poate comanda de la furnizor, dar timpul de livrare pentru astfel de comenzi depăşeşte termenul normal de livrare de 24 h – 5 zile. Timpul de livrare a acestora în mare parte este de 3-4 săptămâni, în cazul în care termenul de livrare va depăşi acest termen, cu privire la acesta vom informa toată lumea la data plasării comenzii.

 

COMANDĂ CONFIRMATĂ: comanda efectuată online de către cumpărător prin intermediul magazinului virtual www.SASMOB.ro, care a fost confirmată prin e-mail trimis cumpărătorului, la adresa de e-mail de pe care a intrat comanda în magazinul virtual.

 

Orarul de funcţionare: 

 

Comenzile pot fi plasate online oricând, dar perioada de procesare a acestora se desfăşoară în zile lucrătoare între orele 8 – 17. 

 

Comenzile plasate în zilele de sâmbătă, duminică şi sărbătorile legale vor fi procesate în următoarea zi lucrătoare.

 

Dacă clientul este nou, vânzătorul îşi asumă acceptarea comenzii din partea cumpărătorului în momentul în care există o confirmare prin e-mail. 

 

Odată lansată comanda online, cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare ulterioară (telefonic sau electronic) precum şi cu modul de operare al vânzătorului. 

 

Orice comandă confirmată implică vânzătorul şi consumatorul persoană fizică într-un contract la distanţă.

 

Momentul încheierii contractului la distanţă cu persoana fizică, respectiv, al încheierii contractului de vânzare cu persoana juridică, îl constituie momentul primirii mesajului de confirmare de către consumator, referitor la comanda sa.

 

 

Obligaţii ale vânzătorului:

 

Vânzătorul pune la dispoziţia cumpărătorului, în mod gratuit, informaţii profesionale cu privire la produsele şi serviciile sale pentru a atinge finalitatea menţionată în comanda online.

Conţinutul publicat în magazinul virtual www.SASMOB.ro, are caracter orientativ, 

Specificaţiile produselor si documentaţia tehnică aferentă acestora, prezentate pe site sunt puse la dispoziţie de către producători şi furnizori, iar www.SASMOB.ro oferă suportul tehnic pentru afişarea lor.

 

Vânzătorul întreprinde demersuri în mod constant pentru a prezenta informaţii cât mai corecte şi relevante pentru produsele oferite spre vânzare. Dacă preţurile sau alte informaţii despre produs au fost afişate greşit ne alocăm dreptul a nu onora comanda şi de a anunţa clientul în legătură cu eroarea intervenită dacă livrarea nu s-a efectuat. 

 

Imaginile produselor sunt afişate în magazinul virtual cu titlul de prezentare. 

Produsele efectiv comandate pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuanţe de culoare) de aspectul real al produsului, în funcţie de lotul în care au fost fabricate.

 

Preţurile:


Preţurile afişate pe www.sasmob.ro includ TVA. La preţurile afişate se adaugă taxele de livrare care diferă în funcţie de locul de destinaţie. Taxele de transport vor fi afişate după adăugarea produselor în coş.

www.SASMOB.ro şi rezervă dreptul de a modifica în orice moment preţurile din site în funcţie de schimbările ce au loc cu privire la produsele şi serviciile comercializate.

Preturile produselor sunt actualizate zilnic. Preţul produsului comandat este cel afişat la data plasării comenzii.

 

SASMOB nu poate fi făcut responsabil pentru prejudiciile create de informaţiile publicate în magazinul virtual din erori ce nu-i aparţin.

 

SASMOB îşi rezervă dreptul de a completa şi/sau modifica orice informaţie din magazinul virtual fără a anunţa în prealabil utilizatorii site-ului.

 

SASMOB  îşi rezervă dreptul de a contacta vizitatorul magazinului virtual pe e-mail sau telefonic dacă în urma interacţiunii cu site-ul acesta completează datele de identificare şi contact şi solicită în mod expres orice tip de informaţie disponibilă.

 

Dreptul de proprietate intelectuală:

 

Însemnele grafice, denumirile, mărcile (cum sunt, de exemplu: numele site-ului şi a companiei SASMOB) sunt proprietatea SC SASMOB SRL şi nu pot fi preluate şi/sau folosite fără acordul prealabil scris al  proprietarului.

 

Utilizatorul nu va copia, distribui, prelua, publica în scop comercial nicio informaţie conţinută de magazinul virtual SASMOB, fără acordul prealabil scris al titularului site-ului.

 

Publicitate si confidenţialitate:

 

Cumpărătorul nu va face publice, unor terţi, prin orice mijloace, nicio informaţie cu caracter privat primită de la vânzător, sub sancţiunea obligării acestuia la plata de daune interese.

 

Vânzătorul şi rezervă dreptul a folosi informaţiile furnizate de către cumpărător în vederea realizării contractului la distanţă.  De asemenea cumpărătorul nu va face publice niciunei terţe părţi nicio informaţie cu privire la comandă fără acordul scris al vânzătorului.

Vânzătorul îşi rezervă dreptul, în baza acordului utilizatorului, de a stoca şi folosi în interes propriu, în scopul realizării activităţilor de marketing, orice informaţie furnizată de către cumpărător prin intermediul site-ului www.SASMOB.ro. De asemenea, el nu va furniza niciunei terţe părti informaţiile primite de la cumpărător, cu excepţia partenerilor agreaţi, furnizori de servicii cu care există un contract prin care se protejează aceste date primite de la cumpărător.

 

Facturare şi alte documente însoţitoare ale coletului:

 

Vânzătorul va emite pe baza informaţiilor deţinute de acesta şi a celor furnizate  de cumpărător, o factură pentru bunurile livrate. Totodată, coletul va fi însoţit de documentaţia prevăzută de lege pentru produsul/produsele comandat(e), după caz: certificat/declaraţie de conformitate, certificat de garanţie, instrucţiuni de utilizare, etc.

 

Limitarea răspunderii:

 

SASMOB nu răspunde pentru prejudiciile create, din cauze ce exclud culpa sa,  de nefuncţionarea magazinului virtual precum şi pentru cele rezultând din imposibilitatea accesării paginilor magazinului virtual (ex. defecţiuni la reţeaua de internet).

 

Riscuri si responsabilităţi:

 

Vânzătorul este responsabil de ambalarea corespunzătoare a bunurilor. Documentaţia tehnică aferentă produselor este afişată pe site.

Riscul pieirii bunului se transferă la cumpărător în momentul predării efective a bunului.

Vânzătorul îşi asumă responsabilitatea livrării produselor comandate de cumpărător.

 

Acceptarea bunurilor:

 

La prezentarea de către firma de curierat a coletului, vă rugăm să semnaţi de primire şi să achitaţi contravaloarea acestuia. Ulterior, puteţi desigila coletul şi verifica produsul.

 

Cumpărătorul are dreptul să nu accepte bunurile livrate în cazul în care acestea nu sunt conforme cu detaliile tehnice specificate în comandă. În acest caz vânzătorul îşi asumă responsabilitatea aducerii produselor la conformitate.

 

De asemenea consumatorul (persoană fizică) are dreptul de retur a produselor în termen de 14 zile de la achiziţionarea acestora. Vă rugăm să accesaţi condiţiile generale de retur.

 

Politica de returnare şi înlocuire a produselor:

 

Conform legislaţiei române în vigoare (Ordonanţa de urgenţă nr. 34/2014 privind

drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative – publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 427 din 11.06.2014), orice client are dreptul de a returna produsele achiziţionate, prin apelarea la denunţarea unilaterală a contractului de vânzare-cumpărare încheiat la distanţă, fără invocarea vreunui motiv. Produsele neperisabile se pot returna în termen de 14 zile calendaristice de la primirea comenzii. Produsele perisabile nu se pot returna – produsele alimentare sunt considerate produse perisabile.

Clientul va primi suma achitată, însă nu va avea dreptul şi la alte despăgubiri (conform Ordonanţei guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanţă, aprobată cu modificări prin Legea nr. 51/2003, Capitolul 2, Articolul 10 litera c).

Transferul de proprietate:

 

În cazul plăţii prin ordin de plată sau card, cumpărătorul va intra în proprietatea mărfii după confirmarea plăţii. 

În cazul livrării bunurilor prin curier, cu plata ramburs, cumpărătorul va intra în proprietatea mărfii şi va avea dreptul să deschidă coletul după semnarea documentului de transport şi efectuarea plăţii.

 

Forţa majoră:  

 

Forţa majoră (eveniment imprevizibil, incontrolabil şi inevitabil ce afectează derularea contractului) exonerează de răspundere partea care o invocă.

 

Litigii. Legea aplicabilă:

 

Relaţiile contractuale dintre părţi sunt guvernate de legea română. Orice litigiu care nu poate fi rezolvat pe cale amiabilă va fi trimis spre soluţionare instanţelor competente.